Esettanulmány: Egyszerűsített kezelői felület és terméklista

A Biohárs játszótéri játékokat gyártó családi vállalkozás honlapjának újratervezése

Az előző verzió különlegessége

A Biohárs Kft azzal keresett meg 2012-ben, hogy alkossak egy honlapot a grafikusuk által tervezendő arculathoz. Az akkori trendnek megfelelően a honlap tele volt mozgó képekkel, slider (váltakozó képek) a fejlécben, a háttér pedig több képből állt össze. A honlap szerkezete kissé nehezen kezelhetőre sikeredett az összetett kategóriarendszer miatt.

Akkoriban nagyon élveztem az egér mozgatására reagáló alakzatok használatát, így itt is használtam a módszert. Lebegő papírsárkány, a böngésző ablakból kisrobogó fa kisautók...

Elsőre lehet, hogy jópofa látvány fogadta a vásárlókat, de annak, aki már nem először járt a honlapon, valószínűleg inkább terhesek lehettek ezek a látvány elemek.

Az új dizájn és szerkezet igénye

A cégnél vezetőváltás történt (anya - lánya), és a fiatalos lendület el is sodorta a 9 éve lebegő sárkányt és a kisautókat. A dizájnváltás elengedhetetlen volt, és mivel a régi honlap alaprendszerét is frissítenem kellett, elhatároztuk a tulajdonossal közösen, hogy az alapoktól építjük újjá a weboldalt. Nemcsak a modern küldőt cseréltük le, hanem a kezelhetőséget is jelentősen könnyebbé tettem.

A fa játékok és parkberendezések kategórialistáját, a három szintes fő- és alkategóriák rendszerét, egyszintű listára szűkítettük. A mozgó elemeket elhagytuk, és a szélesebb képernyőkhöz jobban illő méretre bővítettük a hasznos szélességet.

Egy cikkgyűjteményt is létrehoztam, mert kiderült, hogy az évek során összegyűlt írások a régi dijájnban egyáltalán nem látszottak, csak a legutóbb feltett cikk.

Cikkgyűjtemény, avagy blog a céges honlapokon

Hajdanán működött az a stratégia, hogy egy cég elkészíttette a bemutatkozó honlapját, majd tette a dolgát, és a honlap magától hozta az ügyfeleket.

Ma már ez nem elég. Ahhoz, hogy a keresőkben egy honlap tartósan az első oldalon jelenjen meg, rendszeresen kell bővíteni a szöveges tartalmakat. Ennek legkézenfekvőbb módja a blog, azaz cikkek írása.

Keresőoptimalizálás

A Biohárs Kft. honlapja tehát nemcsak küllemben és szerkezetében újult meg, de jópár olyan funkciót és megoldást is kapott, amik a kereső programokban való helyezés javításában is jelentős változásokat hoznak majd.

Egy régi honlap felújítása tehát nemcsak a szemnek kellemes, de weblap sikerességének is a záloga.

A Biohárs Kft. honlapját itt tekintheted meg.

Előző / Új
A biohars.hu honlap korábbi veziója
A biohars.hu honlap új veziója (2021)

Megrendelőim mondták...

Gottschling Gábor, igazgató (Eötvös József Evangélikus Gimnázium, Sopron)

Pontos, precíz tervezés és kivitelezés.

Bérdy Ildikó, ügyvezető (Vitalitás Fogászati Központ, Budapest)

Mindig minden tökéletes!

Kuli László, építész (Solarchitect építész iroda)

A felmerülő kérdésekre, problémákra mindig gyors segítséget kaptam. Köszönöm!

Nyisztor Evelin Petra, ügyvezető (Biohárs Kft., Dombóvár)

Aminek a legjobban örülök az a gyors válaszadás, a kreatív és rugalmas ötletek.

Kékes Szilvia (Deep Inner Peace jóga és aromaterápiás masszázs)

Tisztelem a szakmai tudását, precíz, pontos, gyors, rugalmas, megbízható és korrekt.

Bögölyné Molnár Szilvia, fotóművész (Studio Kópháza)

Precíz, maximalista, kedves, pontos, abszolút megfizethető, minden kérést teljesít, szívből ajánlom mindenkinek!