Esettanulmány: Egyszerűsített kezelői felület és terméklista

A Biohárs játszótéri játékokat gyártó családi vállalkozás honlapjának újratervezése

Az előző verzió különlegessége

A Biohárs Kft azzal keresett meg 2012-ben, hogy alkossak egy honlapot a grafikusuk által tervezendő arculathoz. Az akkori trendnek megfelelően a honlap tele volt mozgó képekkel, slider (váltakozó képek) a fejlécben, a háttér pedig több képből állt össze. A honlap szerkezete kissé nehezen kezelhetőre sikeredett az összetett kategóriarendszer miatt.

Akkoriban nagyon élveztem az egér mozgatására reagáló alakzatok használatát, így itt is használtam a módszert. Lebegő papírsárkány, a böngésző ablakból kisrobogó fa kisautók...

Elsőre lehet, hogy jópofa látvány fogadta a vásárlókat, de annak, aki már nem először járt a honlapon, valószínűleg inkább terhesek lehettek ezek a látvány elemek.

Az új dizájn és szerkezet igénye

A cégnél vezetőváltás történt (anya - lánya), és a fiatalos lendület el is sodorta a 9 éve lebegő sárkányt és a kisautókat. A dizájnváltás elengedhetetlen volt, és mivel a régi honlap alaprendszerét is frissítenem kellett, elhatároztuk a tulajdonossal közösen, hogy az alapoktól építjük újjá a weboldalt. Nemcsak a modern küldőt cseréltük le, hanem a kezelhetőséget is jelentősen könnyebbé tettem.

A fa játékok és parkberendezések kategórialistáját, a három szintes fő- és alkategóriák rendszerét, egyszintű listára szűkítettük. A mozgó elemeket elhagytuk, és a szélesebb képernyőkhöz jobban illő méretre bővítettük a hasznos szélességet.

Egy cikkgyűjteményt is létrehoztam, mert kiderült, hogy az évek során összegyűlt írások a régi dijájnban egyáltalán nem látszottak, csak a legutóbb feltett cikk.

Cikkgyűjtemény, avagy blog a céges honlapokon

Hajdanán működött az a stratégia, hogy egy cég elkészíttette a bemutatkozó honlapját, majd tette a dolgát, és a honlap magától hozta az ügyfeleket.

Ma már ez nem elég. Ahhoz, hogy a keresőkben egy honlap tartósan az első oldalon jelenjen meg, rendszeresen kell bővíteni a szöveges tartalmakat. Ennek legkézenfekvőbb módja a blog, azaz cikkek írása.

Keresőoptimalizálás

A Biohárs Kft. honlapja tehát nemcsak küllemben és szerkezetében újult meg, de jópár olyan funkciót és megoldást is kapott, amik a kereső programokban való helyezés javításában is jelentős változásokat hoznak majd.

Egy régi honlap felújítása tehát nemcsak a szemnek kellemes, de weblap sikerességének is a záloga.

A Biohárs Kft. honlapját itt tekintheted meg.

Előző ←→ Új
A biohars.hu honlap új veziója (2021)
A biohars.hu honlap új veziója (2021)
A biohars.hu honlap korábbi veziója
A biohars.hu honlap korábbi veziója

Megrendelőim mondták...

Egész Tamás, igazgatóhelyettes (Soproni Széchenyi István Gimnázium)

Mindig elérhető és segítőkész, minden problémára adekvát választ ad, és számára nem létezik a "lehetetlen" kifejezés!

Helik Krisztina, marketing manager (Roomwise Revenue, Budapest)

Gyors, precíz és szuper munka!

Dr. Németh Szabolcs PhD (Neptun Búvárközpont, Budapest)

Viktor olyan honlapkészítő informatikus, aki gyorsan, pontosan, a felhasználói igényeket tökéletesen figyelembe véve dolgozik.

Lichtl Iván, tulajdonos (Rupprecht Borozó, Sopron)

Megbízható, tökéletes, színvonalas, gyors munka.

Ladányiné Lévai Irén (Sashegy-ADR, Békéscsaba)

Köszönöm az alapos; a pontos; a jó mentori és a sokoldalú profi segítő munkáját! Ilyen egy igazán jó szakember!

Gottschling Gábor, igazgató (Eötvös József Evangélikus Gimnázium, Sopron)

Pontos, precíz tervezés és kivitelezés.