Esettanulmány: A Pedagógusok Soproni Művelődési Házának új honlapja

Miért fontosak a felhasználói visszajelzések egy honlap felépítésének kidolgozásához?

A Pedagógusok Soproni Művelődési Háza az ország egyetlen ilyen jellegű művelődési háza, mely hosszú és színes múltra tekint vissza. A 2016-ban, szintén általam készített weboldal összetett, többszintű tartalmának felhasználói elérése túl bonyolultra sikerült, így felül kellett vizsgálnom a korábban működőképesnek gondolt struktúrát.

A görgetős, hosszú címoldal helyett egy lényegretörő, egy képernyő felületén kényelmesen megjeleníthető téma-kockákat képzeltem el, melyek első ránézésre mutatják a legfontosabb információkat: aktuális hirdetéseket, programokat, kapcsolati adatokat és a házban működő csoportokat.

Az új, 2020-ban indított dizájn és felépítés nagyban megkönnyítette a (főként idősebb korosztályhoz tartozó) felhasználók tájékozódását a honlapon, illetve a honlap szerkesztése is jelentősen egyszerűsödött.

Itt is igaz a mondás: a pudding próbája az evés. Használat közben derülnek ki a hiányosságok és a kezelhetőség nehézségei. Ebben az esetben teljes váltásra volt szükség. Ha honlap tulajdonos vagy, arra buzdítalak, hogy bátran közöld honlap készítőddel, ha problémákat észlelsz, avagy a felhasználói visszajelzések alapján módosításokra volna szükség.

Honlap referenciáimat itt találod.

Köszönöm, hogy elolvastad! Keress bátran!

Wallon-Hárs Viktor
egyéni.egyedi.wahavi.

Előző ←→ Új
Esettanulmány: A Pedagógusok Soproni Művelődési Házának új honlapja
A Pedagógusok Soproni Művelődési Házának új honlapja
Esettanulmány: A Pedagógusok Soproni Művelődési Házának régi honlapja
A Pedagógusok Soproni Művelődési Házának régi honlapja