Weboldalak karbantartása, frissítése

Miből áll egy weblap karbantartása?

Az internet és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások évről-évre változnak, fejlődnek. Egy honlap az elkészülésének idején modern, és trendi. De mi történik 5 vagy 10 év múlva? Ne is menjünk ennyire előre az időben: a weboldaladon szereplő külső hivatkozások (linkek, melyek más honlapokra mutatnak) időnként felülvizsgálatra szorulnak, hiszen könnyen előfordulhat, hogy megszűnik egy általad idézett online forrás.

Mi történik akkor, ha a készítéskor belőtt tartalom mennyiséget túllépted, és a dizájn elemek már nem néznek ki úgy, ahogy azt szeretnéd?

Ezek a változások mind-mind a rendszeres karbantartás során derülnek ki, és ha van, aki figyel, akkor a problémák hamar orvosolhatók.

Miből áll egy honlap frissítése?

Az ördög nem alszik. Sajnos sok hacker azon dolgozik, hogy a Te honlapodat is feltörje, értékes, vagy annak vélt információk megszerzése érdekében.

Az általam használt Drupal CMS (Content Management System - Tartalomkezelő rendszer) egy lelkes közösség terméke, ami garantálja, hogy a felszínre kerülő sebezhetőségekre gyorsan reagálva, egy frissített, javított szoftver változatot adjanak ki.

A frissítések lehetnek kevésbé fontosak, de lehetnek kritikusak is. Ha az utóbbi, kritikus hibajavításokat nem telepíted a honlapodon, akkor bizony potenciális célpontja lehetsz egy hacker támadásnak.

Miért szükséges a honlapod hosszútávú karbantartása és frissítése?

A fentiekből következik, hogy a weboldalad hibátlan működéséhez, és a problémák megelőzéséhez mindenképpen javasolt mind a rendszeres karbantartás, mind a rendszeres frissítés is.

Havidíj ellenében vállalom az általam készített weboldalak karbantartását és rendszeres frissítését. Az aktuális árakhoz kattints ide!

Amennyiben tetszenek eddig elkészült munkáim, keress bátran!

Wallon-Hárs Viktor
egyéni.egyedi.wahavi.