Már régebben is feltűnt, de most szembesültem igazán azzal a ténnyel, hogy az EyeEm-re feltöltött, kulcsszavazott képeim közzétételekor (amikor "on market", azaz kikerül a piactérre) nem az általam megadott címet és kulcsszavakat használják, hanem a gépi, automatikus képfelismerő programjuk által hozzáadottakat. Ami sajnos az esetek nagy százalékában abszolut irreleváns, vagy egyenesen hülyeség. Ilyen pl. amikor a szürkemarháimból birkák lettek, a gyűrűsfarkú makimból mókus, vagy a biciklikerekemből tüskés vadállat, a mosogató kisfiamról nem is beszélve, akit "Zongorázó fiú"-nak ismert fel a rendszer. De számtalan vicces cím/kulcsszó született. No így biztosan nem fogják megvenni a képeimet, mert egyszerűen nem találnak rájuk.

Mindezek miatt úgy döntöttem, hogy törlöm a csak "On market" jelzésű képeimet, amik csak az EyeEm piacterén láthatók, de meghagyom a partner ügynökségekhez kiválasztott képeimet. Bár onnan is töröltem a legszembetűnőbb marhaságokat (a legdurvább a szentképes fotóm automatikus felismerése kávéscsészeként).

Szóval érdemes nagyon odafigyelni, mert NEM tudtam módosítani, módosíttatni a piactéren levő képeim automatikusan hozzáadott kulcsszavait és címeit. Az ügyfélszolgálat tehetetlennek bizonyult...