honlapkészítés

Miért fontos, hogy weboldaladra garanciát vállaljon a készítő?

Miért fontos, hogy weboldaladra garanciát vállaljon a készítő?

Manapság már minden tartós fogyasztási cikkre kötelező garanciát vállal az értékesítő, 1 évet, 2 évet, amit akár természetesnek is vehetünk. Ha egy honlapkészítőre bízod weboldalad elkészítését, vajon elvárod-e, elvárhatod-e, hogy a szakembered garanciát vállaljon a "termékére"?

Én, mint honlapkészítő úgy gondolom, hogy a weboldalakra is igaz az a mondás, hogy az esetleges hibák a használat során derülnek ki. Hiába a körültekintő tesztelés, a nem várt hibák az átadást követően is megjelenhetnek.

A honlapkészítők zöme úgy tűnik 1 év garanciánál többet nem vállal a weblapokra.

Az Internet világa gyorsan változik, így egy honlap néhány év alatt, frissítések hiányában elavulttá válik. Mivel a készítője nem foglalkozik már vele, a tulajdonosnak kell utánajárni, mit és mennyiért kell elvégeztetnie ahhoz, hogy egy időre ismét friss és használható legyen a weblapja.

A honlapodra rendszeresen feltöltött új tartalmak időnként olyan hibát, dizájn problémát hozhatnak elő (pl. túl hosszú címsor, ami kilóg a szépen megtervezett szövegdobozból), amire a honlapod készítésekor nem gondolt a készítő. Ennek orvoslása nem biztos, hogy egyszerű feladat, amit Te is meg tudnál csinálni.

Garancia nélkül, vagy túl rövid ideig tartó garanciával tehát problémákba ütközhetsz.

Én úgy döntöttem, hogy a honlapkészítő tevékenységem során két jogos elvárásod teljesítésére a megszokottnál nagyobb hangsúlyt fektetek.

Az egyik a garancia, a másik az elérhetőség.

Az elkészült honlapjaimra örök garanciát vállalok.

Ez azt jelenti, hogy ingyenesen, minden olyan hibát javítok, amikre a weboldalad átadása előtt nem derült fény, azonban a használat során mégis előjöttek. Ehhez tartozik a korábban említett dizájn javítás is, amikor az új tartalmaid feltöltésekor furcsán, vagy rosszul jelennek meg egyes elemek, szövegek (pl. hosszú szavak tördelése, menüpontok számának növelésekor hibás megjelenítés stb.).

Sőt, a drupal alaprendszer frissítéseit is elvégzem, kérés nélkül.

A hibákat 24 órán belül javítom.

Gondolom neked sem mindegy, hogy a kellemetlen hibák javítása mennyi idő alatt történik meg, más szóval, mennyi a honlapkészítő reakcióideje.

Tapasztalatom szerint a felmerülő hibák javítását 1 nap alatt el tudom végezni. Ritka esetben, amikor összetettebb problémáról van szó, ez több időt is igénybe vehet, de ez nem változtat azon a tényen, hogy még aznap elindítom a javítás folyamatát.

Egy honlap esetében 1 nap kiesés is sokat számít, ezért nagyon fontosnak tartom, hogy megkeresésedre minél hamarabb érdemben reagáljak.

Honlap referenciáimat itt találod.

Köszönöm, hogy elolvastad! Keress bátran!

Wallon-Hárs Viktor
egyéni.egyedi.wahavi.

A cikk képeit a szerző, Wallon-Hárs Viktor készítette. Másolás, engedély nélküli felhasználás tilos!

Megrendelőim mondták...

Bögölyné Molnár Szilvia, fotóművész (Studio Kópháza)

Precíz, maximalista, kedves, pontos, abszolút megfizethető, minden kérést teljesít, szívből ajánlom mindenkinek!

Huszár Márta, pszichológus (huszarmarti.hu)

Viktorral honlapot csinálni elmélyült-izgalmas-vicces élmény volt! Szelíd türelemmel fogadta a változásokat és precízen dolgozott.

Prázmári Mihály, búzafű termesztő (Zöldudvar)

Viktornál már első találkozásunk alkalmával tapasztaltam egy más számára is átvehető nyugalmat, ami egyértelművé vált közös munkánk során.

Hargita Eszter, tulajdonos (Hargita Home Ingatlan Közvetítő Iroda)

Megbízható, rugalmas, elérhető - ezek jutnak először eszembe, ha Viktor munkájára gondolok.

Tuba Ágnes, vezető (London Dental Implant fogászati rendelő)

Nagyon profinak találtuk mind a munkájában, mind a kéréseinkhez való viszonyulásában - azonnal válaszol, a munka pedig hamar készen van, magas színvonalon.

Göncz-Varga Judit, vezető (Lélekgyurma Műhely)

Saját véleményét, ötletét mindig segítő szándékkal tárta felém, mindemellett hagyta, hogy mégis pontosan úgy szülessen meg minden, ami engem és az általam képviselt tevékenységet tükrözi.