Weboldal készítés korlátlan ideig tartó garanciával

Manapság már minden tartós fogyasztási cikkre kötelező garanciát vállal az értékesítő, 1 évet, 2 évet, amit akár természetesnek is vehetünk. Ha egy honlapkészítőre bízod weboldalad elkészítését, vajon elvárod-e, elvárhatod-e, hogy a szakembered garanciát vállaljon a "termékére"?

Én, mint honlapkészítő úgy gondolom, hogy a weboldalakra is igaz az a mondás, hogy az esetleges hibák a használat során derülnek ki. Hiába a körültekintő tesztelés, a nem várt hibák az átadást követően is megjelenhetnek.

A honlapkészítők zöme úgy tűnik (ingyenesen) 1 év garanciánál többet nem vállal a weblapokra.

Az Internet világa gyorsan változik, így egy honlap néhány év alatt, frissítések hiányában elavulttá válik. Mivel a készítője nem foglalkozik már vele, a tulajdonosnak kell utánajárni, mit és mennyiért kell elvégeztetnie ahhoz, hogy egy időre ismét friss és használható legyen a weblapja.

A honlapodra rendszeresen feltöltött új tartalmak időnként olyan hibát, dizájn problémát hozhatnak elő (pl. túl hosszú címsor, ami kilóg a szépen megtervezett szövegdobozból), amire a honlapod készítésekor nem gondolt a készítő. Ennek orvoslása nem biztos, hogy egyszerű feladat, amit Te is meg tudnál csinálni.

Garancia nélkül, vagy túl rövid ideig tartó garanciával tehát problémákba ütközhetsz.

Én úgy döntöttem, hogy a honlapkészítő tevékenységem során két jogos elvárásod teljesítésére a megszokottnál nagyobb hangsúlyt fektetek.

Az egyik a garancia, a másik az elérhetőség.

Az elkészült honlapjaimra örök garanciát vállalok.

Ez azt jelenti, hogy ingyenesen, minden olyan hibát javítok, amikre a weboldalad átadása előtt nem derült fény, azonban a használat során mégis előjöttek. Ehhez tartozik a korábban említett dizájn javítás is, amikor az új tartalmaid feltöltésekor furcsán, vagy rosszul jelennek meg egyes elemek, szövegek (pl. hosszú szavak tördelése, menüpontok számának növelésekor hibás megjelenítés stb.).

Fontos, hogy a garancia csak addig él, amíg én magam rendszeresen frissítem / frissíthetem a honlapodat. Ha Te magad, vagy más szakember megváltoztatja a honlapod belső szerkezetét (kódját), az maga után vonja a garancia elvesztését.

A hibákat 24 órán belül javítom.

Gondolom neked sem mindegy, hogy a kellemetlen hibák javítása mennyi idő alatt történik meg, más szóval, mennyi a honlapkészítő reakcióideje.

Tapasztalatom szerint a felmerülő hibák javítását 1 nap alatt el tudom végezni. Ritka esetben, amikor összetettebb problémáról van szó, ez több időt is igénybe vehet, de ez nem változtat azon a tényen, hogy még aznap elindítom a javítás folyamatát.

Egy honlap esetében 1 nap kiesés is sokat számít, ezért nagyon fontosnak tartom, hogy megkeresésedre minél hamarabb érdemben reagáljak.

Honlap referenciáimat itt találod.