Gyakran ismételt kérdések

Kérdések merültek fel Benned a weblap készítéssel kapcsolatban? Kérlek olvasd el az alábbi válaszaimat, igyekeztem összegyűjteni a gyakori témákat.

Mennyi idő alatt készül el egy weboldal?

Tapasztalatom szerint 1 hónap a minimum, de ez függ a feltöltendő tartalmak mennyiségétől, a honlap bonyolultságától. Akár több hónap is eltelhet, mire kialakul a végleges verzió. Mindenesetre szerződésben rögzítem a várható befejezés dátumát.

Mennyi előleget kérsz?

Alapvetően a teljes ár felét a szerződéskötéskor, a másik felét a projekt zárásakor kell fizetned. Ezzel biztosítjuk a nyugalmas, komoly munkát.

Vannak munkatársaid, akik bedolgoznak?

Nincsenek. Egyszemélyes vállalkozás vagyok, aki a tervezést, "összeszerelést" sőt még a fotózást is magas színvonalon elvégzi.

Ha olyan kihívással nézek szembe, amit nem tudok magam megoldani, akkor van szakértő segítség a Drupal közösségben tevékenykedő kollégámtól. Megjegyzem, ilyen talán egyszer fordult elő eddigi tevékenységem folyamán.

Milyen típusú honlapokat vállalsz?

Szerkezetét tekintve az egyszerűbb bemutatkozó oldalaktól az összetettebb céges weblapokon át a webáruházakig sokfélét.

Témáját tekintve a céges, üzleti, egyesületi, intézményi honlapok mellett nonprofit kezdeményezések, információs portálok elkészítése is szerepel portfóliómban.

Tartalmát tekintve a politikai, megosztó jellegű vagy erkölcsileg nem vállalható kéréseket nem vállalom, minden mást igen.

Mik a honlap készítés lépései?

Ha a közelben laksz (Sopron), akkor a személyes megbeszélés a legcélravezetőbb kezdésnek. Ekkor megismerem az igényeidet, céljaidat, és ha egy meglévő honlap átdolgozását kéred, akkor átnézzük, miben szeretnél változtatást.

Az árat is általában az első alkalommal belőjük.

Ezután megkötjük a szerződést, és indulhat a közös munka. Közös azért, mert mindig online dolgozom, így azonnal láthatod a weboldal fejlődését, és bármikor lehetnek kéréseid, kérdéseid. Nem készítek több változatot, hanem menet közben alakítom ki az optimális szerkezetet, majd a kinézetet.

A projekt akkor zárul, ha minden tökéletesen működik és mindennel elégedett vagy.

Ha többet szeretnél tudni, a honlap készítés lépéseiről szóló cikkemben részletesen olvashatsz a témáról.

Tudom követni a honlapom változásait?

Igen! Online, egy aldomainen készítem az új honlapot, így bármikor ránézhetsz, hol tartok, és megbeszélhetjük a további teendőket. Természetesen jelszóval védve van az új weboldalad, így csak Te és én férünk hozzá.

Mit tegyek, ha hibát észlelek egy, két vagy akár több év múlva?

Azonnal hívj vagy írj nekem. A hibákat ingyenesen javítom, a tárhelyed szolgáltatójával is felveszem a kapcsolatot, ha szükséges. A lényeg, hogy sosem hagylak magadra a technika útvesztőjében.

Melyik tárhely szolgáltatót javaslod?

Ha már van korábbról bejáratott szolgáltatód, nem javaslom a váltást. Ha viszont még nem választottál, akkor jó szívvel ajánlom a 3 in 1 Hosting-ot. Sok honlapom van már náluk (a sajátjaim is), és amellett, hogy az olcsóbbak közé tartoznak, a szolgáltatásuk magas színvonalú és sok esetben szélesebb körű a drágább cégek szolgáltatásainál.
Ajánlom figyelmedbe a tárhely és domain kérdéskörről írt cikkemet.

Tudom majd szerkeszteni a honlapomat?

Természetesen. Minden weboldalhoz készítek egy egyedi "Szerkesztőlap"-ot, ami egy táblázat, a honlapod összes tartalmával. Egy helyen, átlátható, kereshető rendszerben könnyen rátalálsz a módosítandó szövegre.

Ezen kívül a tartalmakat helyben, az adott aloldalon is szerkesztheted.

Képeket is feltölthetsz, és a fájlnév, vagy a kép mérete miatt sem kell aggódnod, mert a rendszer automatikusan beállítja a megfelelő adatokat.

Ha csak egy szimpla bemutatkozó oldalt szeretnék, akkor is a teljes árat kell fizetnem?

Igen. Ugyanis egy honlap felépítése és kinézetének kidolgozása független az oldalak / aloldalak számától. Ha megvan a szerkezet és a dizájn, akkor a további oldalak már automatikusan épülnek fel a böngészőben való betöltődéskor. Egy egyszerűnek látszó, egyoldalas weboldal mögött is ugyanannyi munka van, mint egy sokoldalas esetében. Ami növeli egy honlap árát, az az egyedi funkciók beépítése.
Az árakról részletesen itt tájékozódhatsz.