Gyakran ismételt kérdések

Kérdések merültek fel Benned a weblap készítéssel kapcsolatban? Kérlek olvasd el az alábbi válaszainkat, igyekeztünk összegyűjteni a gyakori témákat.

Mennyi idő alatt készül el egy weboldal?

Tapasztalatunk szerint 1 hónap a minimum, de ez függ a feltöltendő tartalmak mennyiségétől, a honlap bonyolultságától. Akár több hónap is eltelhet, mire kialakul a végleges verzió. Mindenesetre szerződésben rögzítjük a várható befejezés dátumát.

Mennyi előleget kértek?

Alapvetően a teljes ár felét a szerződéskötéskor, a másik felét a projekt zárásakor kell fizetned. Ezzel biztosítjuk a nyugalmas, komoly munkát.

Milyen típusú honlapokat vállaltok?

Szerkezetét tekintve az egyszerűbb bemutatkozó oldalaktól az összetettebb céges weblapokon át a webáruházakig sokfélét.

Témáját tekintve a céges, üzleti, egyesületi, intézményi honlapok mellett nonprofit kezdeményezések, információs portálok elkészítése is szerepel portfóliónkban.

Tartalmát tekintve a politikai, megosztó jellegű vagy erkölcsileg nem vállalható kéréseket nem vállaljuk, minden mást igen.

Mik a honlap készítés lépései?

Ha a közelben laksz (Sopron), akkor a személyes megbeszélés a legcélravezetőbb kezdésnek. Ekkor megismerjük az igényeidet, céljaidat, és ha egy meglévő honlap átdolgozását kéred, akkor átnézzük, miben szeretnél változtatást.

Az árat is általában az első alkalommal belőjük.

Ezután megkötjük a szerződést, és indulhat a közös munka. Közös azért, mert mindig online dolgozunk, így azonnal láthatod a weboldal fejlődését, és bármikor lehetnek kéréseid, kérdéseid. Nem készítünk több változatot, hanem menet közben alakítjuk ki az optimális szerkezetet, majd a kinézetet.

A projekt akkor zárul, ha minden tökéletesen működik és mindennel elégedett vagy.

Ha többet szeretnél tudni, a honlap készítés lépéseiről szóló cikkünkben részletesen olvashatsz a témáról.

Tudom követni a honlapom változásait?

Igen! Online, egy aldomainen készítjük az új honlapot, így bármikor ránézhetsz, hol tartunk, és megbeszélhetjük a további teendőket. Természetesen jelszóval védve van az új weboldalad, így csak Te és mi férünk hozzá.

Mit tegyek, ha hibát észlelek egy, két vagy akár több év múlva?

Azonnal hívj vagy írj nekünk. A hibákat ingyenesen javítjuk, a tárhelyed szolgáltatójával is felvesszük a kapcsolatot, ha szükséges. A lényeg, hogy sosem hagyunk magadra a technika útvesztőjében.

Melyik tárhely szolgáltatót javasoljátok?

Ha már van korábbról bejáratott szolgáltatód, nem javasoljuk a váltást. Ha viszont még nem választottál, akkor jó szívvel ajánljuk az EZIT-et. Sok honlapunk van már náluk (a sajátjaink is), és amellett, hogy az olcsóbbak közé tartoznak, a szolgáltatásuk magas színvonalú és sok esetben szélesebb körű a drágább cégek szolgáltatásainál.
Ajánljuk figyelmedbe a tárhely és domain kérdéskörről írt cikkünket.

Tudom majd szerkeszteni a honlapomat?

Természetesen. Minden weboldalhoz készítünk egy egyedi "Szerkesztőlap"-ot, ami egy táblázat, a honlapod összes tartalmával. Egy helyen, átlátható, kereshető rendszerben könnyen rátalálsz a módosítandó szövegre.

Ezen kívül a tartalmakat helyben, az adott aloldalon is szerkesztheted.

Képeket is feltölthetsz, és a fájlnév, vagy a kép mérete miatt sem kell aggódnod, mert a rendszer automatikusan beállítja a megfelelő adatokat.

Ha csak egy szimpla bemutatkozó oldalt szeretnék, akkor is a teljes árat kell fizetnem?

Igen. Ugyanis egy honlap felépítése és kinézetének kidolgozása független az oldalak / aloldalak számától. Ha megvan a szerkezet és a dizájn, akkor a további oldalak már automatikusan épülnek fel a böngészőben való betöltődéskor. Egy egyszerűnek látszó, egyoldalas weboldal mögött is ugyanannyi munka van, mint egy sokoldalas esetében. Ami növeli egy honlap árát, az az egyedi funkciók beépítése.
Az árakról részletesen itt tájékozódhatsz.